Corona-maatregelen binnen onze praktijk

Behandelingen

Gaatjes

Gaatjes of cariës is een ziekte van de harde tandstructuur. Zowel het glazuur, het dentine als het wortelcement worden tijdens het carieuze proces afgebroken. Het wordt veroorzaakt door de omzetting van suikers naar zuren door bacteriën. Voor gaatjes bestaat momenteel alleen een conserverende behandeling. De letsels worden uitgeboord en hersteld met vullingen of kronen.

Kindertandheelkunde

Werken met kinderen vraagt namelijk een heel andere aanpak. Onze kindertandarts heeft dan ook een engelengeduld en combineert een fluwelen handschoen met de noodzakelijke kordate aanpak. Ze zal er steeds naar streven de kinderen zo zacht mogelijk te behandelen maar toch de behandelingen uit te voeren die noodzakelijk zijn. De meeste kinderen komen dan ook met de glimlach naar onze kindertandarts.

Orthodontie

Orthodontie of gebitsregulatie heeft als doel het verkrijgen van een functioneel stabiel en regelmatig gebit dat er eveneens mooi uitziet. Hierbij wordt niet enkel gekeken naar de onregelmatige tandstand maar naar eventuele foute stand van de kaken. Iedereen die gezonde tanden en gezond steunweefsel heeft komt in aanmerking voor orthodontie. Dus niet enkel kinderen en jongeren kunnen ‘beugelen’ maar ook volwassenen.

Vullingen

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling. De vulling voorkomt verder verval en herstelt de functie. Er zijn verschillende vulmaterialen, wij gebruiken composiet (witte vulling).

Sealen

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken. Deze zijn moeilijk schoon te houden met een tandenborstel. Op die plaatsen kunnen gemakkelijk gaatjes ontstaan, vooral als de kiezen net zijn doorgebroken. Het glazuur moet dan nog uitharden.
Sealen of verzegelen is het aanbrengen van een laagje kunststoflak over de groeven en putjes in de kauwvlakken. Dit laagje beschermt de kiezen tegen het innestelen van bacteriën. Hierdoor wordt het risico op cariës/tandbederf kleiner.

Paradontologie

Parodontitis is de hoofdoorzaak van tandverlies bij patiënten ouder dan 50 jaar. Ontstoken tandvlees is rood, bloedt gemakkelijk, maar doet geen pijn. Je merkt het meestal bij het poetsen en soms ook bij het eten. Als de ontsteking langdurig aanhoudt, gaat het tandvlees ook spontaan bloeden en opzwellen. Het lijkt alsof het tandvlees losser rond de tanden ligt. Het kaaksbeen en tandvlees trekken weg, waardoor de wortels bloot komen te liggen.
Zonder actie, gaat er zoveel bot rond de tanden verloren dat ze los beginnen te staan, de tanden gaan uitwaaieren of hun positie wijzigen en uiteindelijk verloren gaan.

Narcodontie

Voor patiënten met extreme angsten bieden we ook behandelingen aan onder narcose. 

Ons gespecialiseerd team met een anesthesist, anesthesist medewerker, tandarts en tandartsassistente zorgen ervoor dat u niets merkt van de behandeling en dat uw gebit wel de zorg krijgt die het verdient.
We behandelen zowel volwassenen als kinderen, en ook patiënten met bijzondere tandheelkundige zorg kunnen bij ons terecht.
Tijdens het intakegesprek bespreken wij uitvoerig de procedure en voorwaarden.
Na de behandeling verblijft u nog een korte tijd (meestal 1 à 2 uur) in onze aangename ontwaakruimte.

Meer weten? Contacteer ons voor meer informatie. We helpen u graag verder!

Contacteer ons

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.